Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Το EUROCONTROL “κλείνει” τα 60 του χρόνια

 


Τα 60 χρόνια λειτουργίας του συμπληρώνει εφέτος το EUROCONTROL, «ένα ταξίδι που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1950, όταν τα ευρωπαϊκά κράτη συνήλθαν για πρώτη φορά σε μια τεχνική ομάδα εργασίας που αποτελείτο από πολιτικούς και στρατιωτικούς εκπροσώπους».

Το 1960 υπογράφεται η πρώτη διεθνής σύμβαση EUROCONTROL σχετικά με τη Συνεργασία για την Ασφάλεια στην Αεροναυτιλία από τα ιδρυτικά 6 κράτη του οργανισμού (Βέλγιο, Γαλλία, Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο), η οποία επικυρώθηκε 3 χρόνια αργότερα το 1963.

Όπως επισημαίνεται, έκτοτε, τα καθήκοντα του οργανισμού «έχουν εξελιχθεί και ισχυροποιηθεί, αλλά οι βασικές δυνάμεις μας παρέμειναν αμετάβλητες – υποστηρίζοντας όλους τους φορείς της αεροπορίας με τεχνική αριστεία. Το σημερινό EUROCONTROL είναι πιο επίκαιρο από ποτέ».

Να σημειωθεί ότι, ο οργανισμός αναπτύχθηκε με την πάροδο των ετών και περιλαμβάνει πλέον 41 κράτη-μέλη και 2 υπό το καθεστώς Comprehensive Agreement, ενώ -μεταξύ άλλων- έργο του είναι να επιβλέπει το ευρωπαϊκό αεροπορικό δίκτυο, να υποστηρίζει την απανθρακοποίηση των αερομεταφορών, να εργάζεται για να καταστούν οι αερομεταφορές ασφαλέστερες, πιο αποτελεσματικές, οικονομικά πιο αποδοτικές, ελαχιστοποιώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του κλάδου.

πηγή:metaforespress.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.