Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Συνάντηση ΟΣΥΠΑ με ΚΚΕ

 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συναντήσεις με Ομοσπονδίες Εργαζομένων στις Μεταφορές

Αντιπροσωπείες του ΚΚΕ πραγματοποίησαν χτες συναντήσεις στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό με την Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Εκ μέρους του ΚΚΕ, στη συνάντηση με την ΟΣΜΕ συμμετείχαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής. Αντίστοιχα, στη συνάντηση με την ΟΣΥΠΑ συμμετείχαν ο Γ. Πρωτούλης, ο Χρ. Κατσώτης και ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Με την ΟΣΜΕ

Η αντιπροσωπεία της ΟΣΜΕ, αποτελούμενη από τον πρόεδρό της, Θέμι Αμπλά, τον Παντελεήμονα Τουρλή, γενικό γραμματέα, και τον Δημήτρη Πετρόπουλο, γραμματέα Οικονομικού, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στις αστικές συγκοινωνίες και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για παράδοση μέρους των συγκοινωνιών σε ιδιώτες, όπως η ανάληψη δρομολογίων από τα ΚΤΕΛ και η μίσθωση οχημάτων από ιδιώτες. Μίλησαν για τις επιπτώσεις που έχουν αυτοί οι σχεδιασμοί στα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ ανέφεραν πως τα οχήματα των ΚΤΕΛ δεν πληρούν τις προδιαγραφές για ασφαλή μετακίνηση των επιβατών.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε την ανάγκη για άμεση πύκνωση των δρομολογίων και για επίταξη των ΚΤΕΛ και άλλων ιδιωτικών μέσων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, που γίνονται ακόμα πιο επιτακτικές εν μέσω πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκε, το ΚΚΕ στήριξε την πρόσφατη απεργία στις αστικές συγκοινωνίες και θα στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους αγώνες για δημόσιες, φθηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες.

Με την ΟΣΥΠΑ

Η αντιπροσωπεία της ΟΣΥΠΑ, αποτελούμενη από τον πρόεδρό της, Κ. Τριανταφύλλου, τον γενικό γραμματέα Μηνά Κώστα, και το μέλος του ΔΣ, Β. Μαμαλούδη, αναφέρθηκε στο κυβερνητικό νομοσχέδιο με το οποίο προωθούνται παραπέρα τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), με αρνητικές συνέπειες σε βάρος των εργαζομένων, της κοινωνίας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και της ασφάλειας των πτήσεων. Ενημέρωσαν ότι σχεδιάζουν κλιμάκωση των αγώνων, που ήδη έχουν ξεκινήσει με απεργία και στάσεις εργασίας αυτές τις μέρες, για την απόσυρση του νομοσχεδίου και τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τα οποία δεν καταβάλλονται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αναφέρθηκε στους στρατηγικούς σχεδιασμούς της ΕΕ και κυβερνήσεων για ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων τομέων της οικονομίας. Αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει το ΚΚΕ να συμβάλλει στον αγώνα για να μπουν εμπόδια σε αυτούς τους σχεδιασμούς και να ακυρωθεί στην πράξη αυτή η πολιτική. Τα στελέχη του Κόμματος έθεσαν το ζήτημα της συνολικής απάντησης που πρέπει να δίνει κάθε σωματείο στη γενικότερη επίθεση του κεφαλαίου στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Αναφέρθηκαν επίσης στον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης που προωθεί το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση και τις συνέπειες που θα έχει σε βάρος των εργαζομένων αν οι συνδικαλιστικοί φορείς δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, κλιμακώνοντας τους αγώνες τους. Καταλήγοντας, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τόνισαν ότι το Κόμμα ήταν πάντα στο πλευρό των εργαζομένων που παλεύουν κατά της ιδιωτικοποίησης της ΥΠΑ και θα συνεχίσουν σταθερά να υπερασπίζονται τα δίκαια αιτήματά τους.

πηγή:rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.