Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΠΔΥ

 

Αθήνα, 07.08.24

Αριθμ. Πρωτ. : 85

 

                                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

   Σε συνέχεια του ερωτήματος με το υπ΄άριθμ. Πρωτ. ΓΔΔΥ/ΛΕΚ/Α3176/14-03-2024 έγγραφο του Τμήματος Μισθοδοσίας της ΥΠΑ, σχετικά με την λάθος παρακράτηση υπέρ ΤΠΔΥ από την Υπηρεσία μας για το διάστημα 1-07-2011 έως 30-09-2013, της επιστολής παρέμβασης της ΟΣΥΠΑ με αριθμ. Πρωτ. 56/30.04.2024 και της απάντησης που λάβαμε 06.08.2024 από το αρμόδιο τμήμα του ΕΦΚΑ, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

 

1.      Στις περιπτώσεις της μη παρακράτησης ή της  λάθος παρακράτησης της εισφοράς υπέρ ΤΠΔΥ, θα απευθύνει η ΥΠΑ αίτημα που θα αφορά τον κάθε δικαιούχο,  στον ΕΦΚΑ, προκειμένου να δοθούν οδηγίες, ανάλογα με την περίπτωση, στην αρμόδια διεύθυνση που θα κάνει τον καταλογισμό.

 

2.      Η οφειλή που θα προκύψει βαρύνει εξ ολοκλήρου τον φορέα(ΥΠΑ) που δεν κατέβαλε ορθώς τις εισφορές, σύμφωνα με την από 11/12/2019 γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του πρώην ΕΤΕΑΠ κου Κατρά.

 

 

 

 

Κατά συνέπεια οι συνάδελφοι ΙΔΑΧ οι οποίοι εμπίπτουν στην λάθος κράτηση δεν απαιτείται να κάνουν καμία ενέργεια, ούτε να καταβάλουν οποιοδήποτε ποσό.

 

 Για τις ενέργειες διόρθωσης καθώς και για την καταβολή της εισφοράς βαρύνεται αποκλειστικά η υπαίτια  και αρμόδια για την πληρωμή Υπηρεσία μας.

 

                                                                           Για το Δ.Σ.                  

           Ο Πρόεδρος                                                                                             O Γεν. Γραμματέας

 

  Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου                                                                           Μηνάς  Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.