Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Κορυφώνεται η αγωνία για τη νέα διοίκηση της ΥΠΑ. Αναλαμβάνει καθήκοντα σε 3-4 εβδομάδες

 Κορυφώνεται η αγωνία για τη νέα διοίκηση της ΥΠΑ. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας σε ερώτηση του metaforespress.gr, η επιλογή της νέας διοίκησης αναμένεται τις επόμενες ημέρες, ενώ σε διάστημα 3 – 4 εβδομάδων θα γίνει η παρουσίαση στη Βουλή.

Αυτές τις ημέρες, η EASA έστειλε τα 2 μέλη της που μετέχουν στη 5μελή επιτροπή αξιολόγησης, επομένως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία.

Σχετικά με το σύνολο των δράσεων του υπουργείου για την ΥΠΑ και την ΑΠΑ, ο υπουργός και η υφυπουργός Μεταφορών υπογράμμισαν, μεταξύ άλλων, ότι προωθείται ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας της ΑΠΑ και ο Εθνικός Κανονισμός Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας, ενισχύθηκε η στελέχωση της ΥΠΑ και της ΑΠΑ και ότι ορίσθηκαν Υπεύθυνος Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας και Υπόλογοι Διευθυντές ανά θεματικό τομέα στην ΥΠΑ.

Επίσης, ότι καλύπτονται κενά ανθρώπινου δυναμικού, μέσω μετακινούμενου προσωπικού στα περιφερειακά αεροδρόμια αρμοδιότητας της ΥΠΑ, δρομολογείται η σύσταση του ΝΠΔΔ για την ΥΠΑ και ότι αξιοποιούνται πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 107 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση αεροδρομιακών υποδομών.

Φ. Φωτ. 

Πηγή:metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.