Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Στο ΦΕΚ η ανάθεση αρμοδιοτήτων στον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Μ. Παπαδόπουλο

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση αναφορικά με την ανάθεση αρμοδιοτήτων στον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο.
Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη
Αναλυτικότερα, με απόφαση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και του υπουργού Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, ο οποίος έχει αναλάβει και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μετά την παραίτηση Κ. Καραμανλή, ο κ. Παπαδόπουλος αναλαμβάνει:
α) την άσκηση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων όλων των οργανικών μονάδων και των συλλογικών οργάνων που υπάγονται σε αυτή, καθώς και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)
β) την εποπτεία και ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων των εποπτευόμενων φορέων του Τομέα Μεταφορών του άρθρου 11 του π.δ. 123/2017,
γ) την υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένων όλων των ζητημάτων που κατά την κείμενη νομοθεσία καταλείπονται στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών:
γα) των αρχών του άρθρου 9 του π.δ. 123/2017, και
γβ) της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ).
Όπως σημειώνεται, στις παραπάνω αρμοδιότητες περιλαμβάνονται και:
α) οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες, συμπεριλαμβανομένης και της νομοθετικής πρωτοβουλίας,
β) η πρόταση για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων,
γ) η έκδοση πράξεων ατομικού και κανονιστικού χαρακτήρα,
δ) η πρόταση για την έκδοση διαταγμάτων και η έκδοση πράξεων από κοινού με άλλους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς, υφυπουργούς και άλλα συναρμόδια όργανα,
ε) η υποβολή ερωτημάτων προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και η αποδοχή γνωμοδοτήσεων και πρακτικών,
στ) η εκπροσώπηση του υπουργείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς οργανισμούς,
ζ) ο διορισμός των μελών της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 2366/1995 (Α’ 256),
η) ο διορισμός, η πρόσληψη, η απόσπαση και η λύση της υπαλληλικής σχέσης των μελών του Ιδιαίτερου Γραφείου του, όπως και κάθε θέμα που αφορά στην οργάνωση και λειτουργία του Ιδιαίτερου Γραφείου του.
Επίσης, οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες και η υποβολή ερωτημάτων προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και η αποδοχή γνωμοδοτήσεων και πρακτικών μπορούν να ασκούνται και από τον υπουργό Επικρατείας, στον οποίο έχει ανατεθεί η διοίκηση του εν λόγω υπουργείου.
Εξαιρoύνται από τις αρμοδιότητες του υφυπουργού και παραμένουν στις αρμοδιότητες του υπουργού Επικρατείας: α) ο διορισμός των διοικήσεων των εποπτευόμενων φορέων, και β) ο συντονισμός των ενεργειών για την αναβάθμιση της ασφάλειας και της λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.
πηγή:metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.