Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΣΥΠΑ 16.03.2023

 ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ


ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
Με επιφύλαξη δικαιωμάτων

Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (Ο.Σ.Υ.Π.Α.)»που εδρεύει στην Αργυρούπολη, Λ. Βουλιαγμένης, αρ. 580, όπως εκπροσωπείται νόμιμα

Προς
Το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ» εποπτευόμενο από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, που εδρεύει στο Ελληνικό (πρώην Ανατολικό Αεροδρόμιο, Παλαιός Πύργος), όπως εκπροσωπείται νόμιμα
Κοινοποιούμενη προς:
1. Τον Υπουργό Οικονομικών, κατοικοεδρεύοντα στην Αθήνα, οδός Καραγιώργη Σερβίας, αρ.10
2. Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κατοικοεδρεύοντα στου Παπάγου, οδός Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε
3. Τον Υπουργό Εσωτερικών, κατοικοεδρεύοντα στην Αθήνα, οδός Σταδίου, αρ. 27
4. Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατοικοεδρεύοντα στην Αθήνα οδός Σταδίου 29

****************************************

1. Αποτελούμε νόμιμα συστημένη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, με μέλη τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις οι οποίες εκπροσωπούν εργαζομένους ανεξαρτήτως ειδικότητας που απασχολούνται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.).
2. Η υπερκείμενη ημών τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία «Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων-ΑΔΕΔΥ», προκήρυξε με την από 11-3-2023 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο, εκδίδοντας την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε με τη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ:
• να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.
• να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.
Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί.
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».

**************************

3. Η ανωτέρω απεργιακή κινητοποίηση, η οποία προκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ, αφορά και τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), δοθέντος ότι η τελευταία αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.
4. Αν και το άρθρ. 21 Ν. 1264/1982, το οποίο εφαρμόζεται εν προκειμένω, δυνάμει του συνδυασμού των διατάξεων των άρθρων 19 και 30 Ν.1264/1982, προβλέπει ότι το αναφερόμενο σε αυτό Προσωπικό Ασφαλείας και Προσωπικό Ελάχιστης Εγγυημένης Υπηρεσίας προτείνει και παραχωρεί η συνδικαλιστική οργάνωση που προκήρυξε την απεργία, δηλ. εν προκειμένω η ΑΔΕΔΥ, η ΟΣΥΠΑ, στο πλαίσιο της ευθύνης της απέναντι στο επιβατικό κοινό, σας γνωστοποιεί τα εξής:
Κατά τη διάρκεια της απεργίας της ΑΔΕΔΥ (σύμφωνα και με την Διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ της 27.05.22 με Αρ. Πρωτ. Μ-Δ 290), Προσωπικό Ασφαλείας και Ελάχιστης Εγγυημένης Υπηρεσίας ορίζονται, το προσωπικό της 24ωρης βάρδιας και το προσωπικό της ΟΦΕ, σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασίας, το οποίο υπερβαίνει αριθμητικά το 33,3/00 του προσωπικού και το οποίο θα εξασφαλίζει/απασχοληθεί για την εκτέλεση του ενός τρίτου του συνήθους έργου, ήτοι το 100% των πτήσεων που υπερίπτανται του FIR Αθηνών, πτήσεων VIP, πτήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις, πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης, νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας, έρευνας και διάσωσης (βλ. ad hoc ΜΠΑ 1201/2022).
Tα ονόματα των εργαζομένων που θα εμπίπτουν στο Προσωπικό Ασφαλείας και Ελάχιστης Εγγυημένης Υπηρεσίας είναι ήδη στη διάθεση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, δοθέντος ότι η Δ/νση Προσωπικού αυτής είναι αυτή που καθορίζει ονομαστικά τη σύνθεση της ημερήσιας κατανομής τους, το δε προσωπικό που θα απασχοληθεί για τον ανωτέρω σκοπό (σύμφωνα με την Δ.Α. 27/5/2022) και που εργάζεται στους κλάδους των εργαζομένων που θα απεργήσουν, διατίθεται πλήρως από την οργάνωσή μας προς την Υ.Π.Α., όπως έχει ήδη κριθεί δικαστικά με την ανωτέρω δικαστική απόφαση (ΜΠΑ 1201/2022).

Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε άλλου νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτήν προς την οποία απευθύνεται, για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στην έκθεση επίδοσής του.
Αθήνα,14 Μαρτίου 2023
Για την εξωδίκως δηλούσα
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.                                                                   ΟΓ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ                                              ΜΗΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.