Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Έρχεται νέο νομοσχέδιο για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

 


Νέο νομοσχέδιο για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του metaforespress.gr, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, διατάξεις για το οργανόγραμμα της ΥΠΑ και τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας, καθώς η Υπηρεσία καλείται να διαχειρίζεται, από μόνη της, τους πόρους του Eurocontrol.

Επίσης, προωθείται η πρόσληψη 35 ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, με το υπουργείο Μεταφορών να έχει καταθέσει αίτημα στο ΑΣΕΠ για άλλες 273 προσλήψεις, με το Συμβούλιο να λαμβάνει την τελική απόφαση.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορία αποτελεί πλέον Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), αντί για δημόσια υπηρεσία, σύμφωνα με τον νόμο 4757/20.

Με τον νόμο αυτό θεσπίστηκε η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, με αντικείμενο την κανονιστική ρύθμιση και την εποπτεία των αερομεταφορών και της αεροναυτιλίας, αρμοδιότητες που διαχωρίζονται από την επιχειρησιακή δραστηριότητα παροχής υπηρεσιών αεροναυτιλίας και διαχείρισης αεροδρομίων, τις οποίες ανέλαβε η ΥΠΑ.

Φ. Φωτ. 

πηγή:metaforespress.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.