Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Γ.Γ. ΥΠΥΜΕ Βούρδας: Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι στρατηγικό έργο για την περιοχή, κάθε άλλη ερμηνεία είναι εικονική πραγματικότητα



«Είναι απορίας άξιο πως μια αυτονόητη απόφαση για συνολικό σχεδιασμό αξιοποίησης των αεροδρομίων της χώρας, έχει διαστρεβλωθεί και έχει μεταφραστεί σε διαδικασία παραχώρησης του αεροδρομίου Ιωαννίνων "Βασιλιάς Πύρρος"» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας σχολιάζοντας δημοσιεύματα και δηλωσεις φορέων της περιοχής για το αεροδρόμιο της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας τονίζει στη δήλωσή του πως «Η σημερινή κυβέρνηση και η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι αυτή που αναβίωσε, υλοποίησε και ολοκληρώνει το βαλτωμένο από το 2007 έργο του εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου. Είναι αυτή που έλυσε, με πρωτοβουλία και του ίδιου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, το ζήτημα της παροχής καυσίμων στο αεροδρόμιο. Είναι αυτή που διαμορφώνει για πρώτη φόρα στη χώρα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι αεροπορικές μεταφορές. Είναι αυτή που με όλα αυτά τα βήματα και σε συνεργασία και με τους τοπικούς φορείς προσπαθεί να ενισχύσει και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων ως βασικό μοχλό ανάπτυξης της Ηπείρου και οι εξελίξεις αποδεικνύουν πως αυτό επιτυγχάνεται» .
Επίσης διευκρινίζει πως η πρόσφατη απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, αφορά την κατάρτιση ενός σχεδίου αξιοποίησης των 23 αεροδρομίων των οποίων η διαχείριση και η λειτουργία ανήκει στην ΥΠΑ. Ότι δηλαδή «οφείλει να κάνει κάθε σοβαρή πολιτεία προκειμένου να λειτουργεί με μακροχρόνιο σχεδιασμό, στόχους και μετρήσιμα αποτελέσματα. Αυτός ο σχεδιασμός θα καταλήξει σε συγκεκριμένα βήματα αξιοποίησης με κάθε νόμιμο και αποδοτικό τρόπο» τονίζει, συμπληρώνοντας «απέναντι σε αυτό παρακολουθούμε προτάσεις και ενέργειες εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παραχώρηση του αεροδρομίου σε μια διαδικασία που δεν υπάρχει».
Επίσης, ο κ. Βούρδας «ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη της Ηπείρου δε γίνεται με ορίζοντα τις κάλπες αλλά την επόμενη 20ετία. Μόνο έτσι είναι σοβαρός και αποδοτικός . Είναι θετικό πως όλοι οι φορείς αναγνωρίζουν τη πρόοδο που έχει συντελεστεί ακόμη και εάν επιχειρούν να οικειοποιηθούν ό,τι δεν τους ανήκει. Ας μην αλλοιώνουμε όμως τη πραγματικότητα για εφήμερες εντυπώσεις».
«Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι για εμάς στρατηγικό έργο για την ανάπτυξη της περιοχής, το αποδεικνύουμε έμπρακτα και το εντάσσουμε στο συνολικό σχέδιο ανάπτυξης των μεταφορών στη χώρα μας. Κάθε άλλη ερμηνεία είναι απλά εικονική πραγματικότητα» καταλήγει η δηλωση του γενικού γραμματέα Υποδομών και Μεταφορων.

πηγή:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.