Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Πρόσθετη δαπάνη 2 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του Pallas 3G της ΥΠΑ

Πρόσθετη δαπάνη 2 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του Pallas 3G της ΥΠΑ
Στη συμπληρωματική δέσμευση 2 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του συστήματος επεξεργασίας σχεδίων πτήσεως και δεδομένων Radar, δηλαδή του Pallas 3G, προχώρησε το υπουργείο Μεταφορών.
Επιμέλεια: Μαρίνα Δημητρίου
Η αναβάθμιση του Pallas 3G θεωρείται εξαιρετικής σπουδαιότητας, όσον αφορά τις ανάγκες της αεροπορικής κίνησης της χώρας, αλλά και τους ευρωπαϊκούς – διεθνείς κανόνες της αεροπλοΐας.
Το σύστημα αυτό αποτελεί το κεντρικό σύστημα επεξεργασίας σχεδίων πτήσεων και δεδομένων ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Η αναβάθμιση του προαναφερόμενου συστήματος, στην τελική φάση υλοποίησης του, εξυπηρετεί σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών:
-Την εξασφάλιση των απαραίτητων υποδομών Αεροναυτιλίας (CNS/ATM), ώστε να υφίσταται απρόσκοπτη διαχείριση της εναέριας  κυκλοφορίας.
-Την ικανοποίηση εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος των  απαιτήσεων του Διεθνούς  Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).
-Την ικανοποίηση των υποχρεωτικών για τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης , κανονισμών και των  κανόνων εφαρμογής  του κανονιστικού πλαισίου του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού (SES),  που αφορούν την παροχή Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας.
-Τέλος,  ενισχύει τις διαδικασίες εκείνες, μέσω των οποίων επιχειρεί το Κέντρο Έλεγχου Περιοχής Αθηνών Μακεδονίας για την μείωση του χρόνου καθυστερήσεις των πτήσεων.
πηγή:metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.