Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του Αεροδρομίου Δυτικής Κρήτης «Ι. Δασκαλογιάννης» 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Χανιά 03/03/2017 
Η πρωτοβουλία μας συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου «Ι. Δασκαλογιάννης» και των υπολοίπων δεκατριών περιφερειακών αερολιμένων. 
Για μία ακόμα φορά οι απόψεις και αναλύσεις μας για την ανικανότητα, όχι μόνο επιχειρησιακή, αλλά κυρίως οικονομική της Fraport επιβεβαιώθηκε. Η εν λόγω εταιρεία για τέταρτη φορά ζήτησε αναβολή για την ανάληψη της «διαχείρισης» των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι την εκχώρηση θεωρούμε αποτέλεσμα του εκβιασμού της χώρας από τους δανειστές και ειδικά την Γερμανική κυβέρνηση. 
Όπως ήταν αναμενόμενο η Fraport αναζητά να επιρρίψει τις ευθύνες σε τρίτους και διοχετεύει δημοσιογραφικές πληροφορίες για προβλήματα τα οποία σχετίζονται με την συμπληρωματική υπογραφή της σύμβασης με το ΕΚΑΒ. Τους ενημερώνουμε ότι αυτές οι ανακοινώσεις δεν βρίσκουν απήχηση στους πολίτες αυτού του τόπου. Το Υπουργείο Υγείας θα υπογράψει την συμπληρωματική σύμβαση για την κάλυψη των αεροδρομίων σε θέματα παροχής εκτάκτων ιατρικών υπηρεσιών με ασθενοφόρα όπως έγινε και με την περίπτωση της μετακίνησης 550 πυροσβεστών. 
Στη πραγματικότητα η Fraport δεν μπορεί να αναλάβει την διαχείριση των αεροδρομίων διότι ακόμα δεν έχουν εκταμιευθεί τα κονδύλια τα οποία έως προσφάτως αναζητούσε. Επισημαίνεται για μία ακόμα φορά ότι την Fraport δεν την χρηματοδοτούν Γερμανικά πιστωτικά ιδρύματα αλλά ελληνικές τράπεζες και τράπεζες στις οποίες συμμετέχει το Ελληνικό κράτος. 
Συμπαραστάτες στην προσπάθεια της Fraport να διοχετεύσει παραπλανητικές ανακοινώσεις προκειμένου να καλύψει την ανικανότητα της έχει βρει τον γραφικό και επικίνδυνο πλέον για το δημόσιο συμφέρον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Αρωγός των Γερμανών και ο συνεργάτης της Lufthansa, και ιδιοκτήτης της Aegean Airlines Βασιλάκης ο οποίος με χθεσινές δηλώσεις έσπευσε να παρέχει χείρα βοηθείας στη Fraport στην οποία συμμετέχει όπως είναι γνωστό η Lufthansa. 
Η πρωτοβουλία μας, όμως, οφείλει να καταγγείλει δημόσια την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα η οποία με ερώτηση της στη Βουλή ζητά να προχωρήσει άμεσα η εκχώρηση των αεροδρομίων στους Γερμανούς. Προφανώς η εν λόγω ερώτηση φέρει την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Καλούμε τους βουλευτές των Χανίων και την κυβέρνηση, με αφορμή την τέταρτη αναβολή, να κηρύξουν την Fraport έκπτωτη και να προχωρήσουν στη σύσταση ενός δημόσιου (κρατικού) Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Αερολιμένων. 
Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης και τους πολίτες των Χανίων και του Ρεθύμνου σε εγρήγορση ενόψει των μαζικών κινητοποιήσεων της επόμενης εβδομάδας. 
Copyright © 2017 freechaniaairport, All rights reserved. 
Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του Αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» των Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.